6 Şubat 2015 Cuma

Kedinizin sağlığı için tehlikeli yiyecekler nelerdir?




  • Kediler çoğu zaman yiyecekler konusunda oldukça seçicidirler. İnsanlar genelde kedilerin kendileri için neyin iyi neyin kötü olduğunu bildiğini düşünürler. Ama bu her kedi için geçerli değildir.
  • Şimdi kedilerin sağlığı için verilirken dikkat edilmesi gereken, ya da hiç verilmemesi gereken gıdalara bir göz atalım.

1)Kedilere çok fazla ton balığı verilirse civa zehirlenmesi ortaya çıkabilir ve sürekli olarak insanlar için marketlerde satılan ton balığı verilmemelidir, bu kedide kötü beslenmeye neden olur.
2)Soğan ve sarımsak nasıl formda olursa olsun kedi için zararlıdır. Kedi kanındaki alyuvarları ani şekilde düşürerek anemiye neden olur. Küçük bir miktarı çoğunlukla zararlı olmaz. Ama fazla miktarı zehirlenmeye neden olur.
3) Süt ve süt ürünleri kedilere verilmemelidir. Çünkü çoğu kedi laktoz intoleranstır ve kedilerin sindirim sistemi süt ürünlerini işleyemez. Bu sebeple ishal görülebilir.
4) Hayvanlara alkolün hiç bir formu verilmez! Karaciğerleri alkolü tolere edemez. 
5) Üzüm ve kuru üzüm kedide böbrek hastalıklarına neden olur. Sürekli kusma ve hiperaktivite erken semptomlarıdır. 
6)Yüksek dozda kafeinin alınması kediler için ölümcüldür ve herhangi bir antidotu bilinmemektedir. Kafein çay, kahve, çikolata, kakao, kola, redbull gibi içecek ve yiyeceklerde bulunmaktadır.
7) Çikolata kediler için ölümcüldür. Çikolatanın içindeki teobromin maddesi toksik bir ajandir. Çikolata yenmesi sonucu anormal kalp ritmi, titreme, nöbetler ve ölüm gözlenebilir.
8) Ksilitol içeren şekerli gıdalar kedinin kanındaki insülin düzeyini artırı ve de karaciğer iflasına neden olur.
9) Yağlı gıdaların yenmesi özellikle "kızartma, börek gibi" kusma ve ishale neden olur.
10) Çiğ yumurta, çiğ et ve çiğ balık vermek gıda zehirlenmesine neden olabilir. (Salmonella gibi) Çiğ balık vücuttakı tiamin seviyesini düşürerek nörolojik semptomlara neden olur.
11) Kedilere köpek maması verilmez. Çünkü kedinin alması gereken değerler köpek mamasında yoktur.
12) Karaciğerin az miktarda yedirilmesinde sorun yoktur. Ancak çok verilmesi vitamin A zehirlenmesine neden olur. Osteoporoz, kemik deformasyonu şekillenir.
13)Çiğ hamur yenilirse, hamur midede şiddetli ağrıya neden olur. Vücutta alkole fermente olarak alkol zehirlenmesine yol açabilir.
14) Kediler açıkta bırakılan ilaçları çalmayı çok severler. Bu yüzden ulaşamayacakları yerlere saklayalım.

✔✔ Bilinçlenelim, kedimize her şeyi yedirmeyelim ✔ ✔

Sevgiler pati dostları..



1 yorum:

  1. How to make money from gambling | How to make money in gambling
    The most straightforward way is by making a lot of money online and you'll have some fun. Most gambling websites offer an หารายได้เสริม exciting promotion,

    YanıtlaSil